BLOG

K účasti na oblastní výstavě nás nalákalo místo konání, do Přeštic to máme cca 10 minut jízdy. Výstavu pořádal místní kynologický spolek, konala se ve velmi příjemném prostředí u řeky, vzrostlé stromy skýtaly i v teplotách nad 30 °C dostatek stínu. Časování nám umožnilo dojet načas a netrápit psy i nás horkem. Už mnoho let jsme na výstavě tohoto...

V druhé dekádě srpna jsem s Biescou, Cariňou a Estive vyrazila na plánovanou návštěvu u Zuzy a Aránky, sourozenci Albinka a Aránek zůstali doma v péči mého manžela; jsou již senioři, vysoké teploty jim nedělají dobře, na jižním Slovensku panují výrazně vyšší teploty než u nás v západních Čechách.

Srp 08

Léto

Během letošního mimořádně parného léta, doprovázeného značnými výkyvy teplot i bouřkami, se s naší smečkou nepouštíme do "žádných větších akcí". O to více mám času se věnovat Estive, která pěkně souměrně roste. Trénuji s ní procházky na volno, přivolání atd.

Čvc 03

NV Klatovy

V neděli 30.06. jsme se po dlouhé pauze zúčastnili výstavy, a to s Estive a s Aránkou, posuzovala paní Olga Dolejšová. Pro Estive to byla příležitost k socializaci, kterýžto záměr vyšel dle očekávání, první výstava v jejím životě dopadla dobře, v kruhu se hezky předvedla a obdržela ocenění velmi nadějná 1 (třída štěňat). Aránka, která se sice...

je logickým završením chovatelské činnosti, pro mne je však vždy loučení s tvorečky, kterým jsem se nepřetržitě věnovala několik měsíců, velmi náročné. Tentokrát to bylo o to těžší, že kluci byli doma téměř do 4 měsíců a vytvořila jsem si k nim mimořádně silné pouto.

Kvě 31

Procházky

s prcky pokračují, interakce s cizími lidmi a i ostatními psy rovněž. "Mimina" už s přehledem zvládají jízdy autem. Na fotu níže je Estive na procházce s babi Albinkou.

A jsou již notně akční, chodím s nimi již na miniprocházky na louku, seznamují se s ostatními psy, lidmi, atd.. Kluci dnes absolvovali očkování proti vzteklině, což je jednou z podmínek jejich odjezdu do jejich nových domovů v zahraničí, odjedou v první třetině června. Nebude to pro mne snadné loučení, oba kluci jsou šikulkové a velcí mazlové,...

doplňuji pár novinek. "Prckové" oslavili 9. týden života. Cariňa je stále přepečlivou matkou a jelikož již nemá prakticky žádné mléko, musím ji krotit v jejích snahách o vyvrhování potravy štěňatům, totéž činila i její máma Albinka; a s ohledem na riziko torze toto konání opravdu nevidím ráda.

a včera absolvovala první očkování a čipování, obdržela také euro pet pasy. Náš veterinář je důkladně vyšetřil a konstatoval, že všichni mají v pořádku pately, srdce, správný skus, srdíčka, pejskové mají sestouplá varlata. Všechna štěňata se správně vyvíjejí, z něžných kníkajících tvorečků se metamorfozovala v zásahovou jednotku URNA. Také jim...

a už se přestěhovala do zatepleného domečku, kde s nimi je přes noc i jejich svědomitá máma Cariňa, já i přes kameru v domečku neponechávám nic náhodě a stále spím na matracích v obýváku s pootevřenými dveřmi na terasu.

a v případě příznivého počasí už tráví většinu dne venku, na zahradě u terasy, kde je mám pod dohledem. Pozvolna začínám s prvními příkrmy (kozí mléko, tvaroh, atd.), ale Cariňa je stále svědomitě kojí a opečovává. Teta Biesca a babi Albinka pravidelně chodí kontrolovat jejich kondici a také Isabelka se na ně nemůže vynadívat.