BLOG

a v případě příznivého počasí už tráví většinu dne venku, na zahradě u terasy, kde je mám pod dohledem. Pozvolna začínám s prvními příkrmy (kozí mléko, tvaroh, atd.), ale Cariňa je stále svědomitě kojí a opečovává. Teta Biesca a babi Albinka pravidelně chodí kontrolovat jejich kondici a také Isabelka se na ně nemůže vynadívat.

Bře 10

Štěňata

už nám dělají radost 14 dní, dnes absolvovala první odčervení. Jsou to cvaldové, vzorná máma Cariňa je v pravidelných intervalech kojí. Ráda se s nimi také pochlubí před Bárou anebo také před mámou Albinkou. Dotahují pigment nosíků, otevírají se jim oči, nejrychlejší je v tomto směru holčička Estive.

štěňátek, zatím je to pohodička, Cariňa se vzorně stará, uklízí, masíruje bříška, atd., inu pro mne zatím platí "malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti"... Po porodu je paní matka ve výborné kondici, chodí už s ostatními na plnohodnotné procházky, zatímco malí spí.

přišla na svět 25. února. Ve 2 hodiny ráno vyjuknul na svět první chlapeček s porodní váhou 750 g, poté následoval druhý kluk (700 g) a jako poslední vtančila do světa konečně i holčička (600 g). Všechna štěňátka jsou znaková, silná a mají pevné dvojité paspárky.

připravuje se na porod." Toliko citace z ostře sledovaného "Pregnancy kalendáře". Cariňa se většinu dne chová "dle příručky", ale přesto už ji tu a tam musím korigovat v jejích "ostrých startech", a to zejména ve chvílích, kdy zbytek smečky vyráží na zteč.

De Huesca "Aránka" si momentálně si užívá pobyt na rodné hroudě a těší se z přítomnosti celé rodinky, společných procházek i seznamování s dalšími psími soukmenovci. Dokonce i svého čerstvě desetiletého tátu Aránka dokázala přimět ke hře. Veselo u nás jest! Aránka je momentálně "samá ruka, samá noha", hodně vytáhla do výšky, je štíhlá a já děkuji...

Je neuvěřitelné, jak rychle plyne čas. Před 10 lety přišli na svět sourozenci Aránek a Albinka (plus Andorrka a Aragon). Oba se zatím těší dobrému zdraví a já doufám, že tomu tak bude i nadále.

Klubová výstava KPP se konala v překrásném prostředí Kadlcova Mlýna u Brna. Jméno delegovaného rozhodčího pana Richarda Capela garantovalo precizní a mimořádně kvalitní posouzení. Přihlášena byla De Huesca "Aránka", fenka z mého vrhu D, na výstavu jsme vyrazily s její majitelkou Zuzou už o den dříve a v penzionu přenocovaly. Kromě Aránka jela coby...

Jejich odchod pro mne vůbec nebyl jednoduchý a jakkoliv bych si kteroukoliv z nich – vzhledem k jejich exteriéru, milým povahám, kvalitám rodičů, krevním liniím atd. - bývala byla ráda ponechala doma, musela jsem se řídit rozumem, a nikoliv city či ambicemi, kapacita není nafukovací, nadto polovinu naší čtyřčlenné smečky tvoří dva veteráni; všichni...